Preskočiť na obsah
Home » Blog » Čistenie strechy

Čistenie strechy

    Strešná krytina je jedným z najdôležitejších prvkov vašej domácnosti, ktorý chráni vaše vnútorné prostredie pred vonkajšími vplyvmi. Avšak, prach, riasy, usadeniny a mach môžu postupne narastať na vašej streche, čo môže mať za následok poškodenie a zničenie jej štruktúry. Preto je dôležité udržiavať ju pravidelne čistú a odstrániť všetky nečistoty a zvyšky, ktoré sa na nej nahromadili.

    Naša vysokotlaková parná čistiaca technológia umožňuje efektívne a rýchle čistenie rôznych typov strešných krytín vrátane asfaltovej, plechovej, pálenej a nepálenej škridly. Ak je vaša strecha veľmi znečistená, použijeme špeciálne chemické prostriedky, ktoré účinne odstránia organické a neorganické nečistoty naraz.

    V našom klimatickom páse je strešná krytina vystavená rôznym poveternostným podmienkam, ako sú mrazy a vysoké horúčavy. Preto je vhodné ju pravidelne udržiavať v dobrom stave, aby vydržala čo najdlhšie a aby ste sa vyhli drahým opravám alebo výmene. Pravidelné čistenie strechy navyše zlepšuje jej vzhľad a prispieva k estetickému dojmu vášho domu.

    V JetClean sa zaväzujeme, že budeme využívať najmodernejšiu technológiu na minimalizáciu vodného odpadu a ochranu životného prostredia. Kontaktujte nás ešte dnes a získajte bezplatnú konzultáciu od našich expertov, ktorí vám poskytnú najlepšie riešenie pre čistenie vašej strechy.

    Čistenie strechy pomocou vysokotlakovej pary

    Čistenie strechy nehrá iba estetickú úlohu. Pravidelným čistením dokážete predĺžiť jej životnosť. Negatívne vplyv na vzhľad a životnosť strechy majú predovšetkým:

    • riasy spôsobujú tmavé sfarbenie strešnej krytiny
    • mach rastie na povrchu, ale kotví sa do materiálu, spôsobuje sfarbenie krytiny do zelena
    • lišajníky produkujú organické kyseliny, ktoré rozrušujú materiál na ktorom rastú, prispievajú k procesu starnutia strešnej krytiny, nakoľko narušia jej povrch.
    • zasoľovanie dažďová voda v ktorej sú rozpustené soli (dusičnany, chloridy a sírany) rozrušujú povrchové vrstvy materiálu
    • voda cez narušení povrch sa do vnútra krytinového materiálu začne časom nasiekať voda. To spôsobý, že krytina bude ťažšia a postupom času bude nadmerne zaťažovať nosnú konštrukciu. Zároveň v zimných mesiacoch nasiaknutá voda zamrzne a naruší štruktúru materiálu krytiny.
    Ekologické čistenie strechy

    Ekologické čistenie pomocou vysokotlakovej pary je najlepšie riešenie, nakoľko použitie nevhodných chemikálií môže mať za následok poškodenie strechy.